Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- انتخاب فرم در مدارس در حالی صورت می گیرد که بسیاری از دانش آموزان در مواجهه با آن، مقاومت کرده و آینده یکساله خود را در پوشش رسمی، تباه شده می دانند.

به گزارش خبرنگار جامعه خبرگزاری میزان، اتحاد واژه‌ای است که نه تنها در مشارکت و همدلی ملی، بلکه در نوع پوشش و لباس مردم به وضوح دیده می شود و به عنوان ابزاری برای تشخیص قشر خاصی از جامعه نسبت به عموم مردم تلقی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتخاب نوع لباس، رنگ پارچه و جنس آن تحت تاثیر فرهنگ جغرافیایی متغیر است و به نحوی آن را به دیگر اقشار مردم معرفی می‌کند.

از دیرباز، همزمان با برپایی سلسله پهلوی، تن پوش به عنوان مشخصه‌ای برای نشان دادن اختلاف میان اقوام و طبقات اجتماعی محسوب می‌شد و این روند تحت تأثیرات فرهنگ اروپایی در تاریخ توسط پهلوی اول اعمال و در سال ۱۳۱۳ به طور رسمی در ایران اجرا شد.

انتخاب نوع فرم تحت تأثیر مکان استفاده از فرم طراحی شده و در قالب موقعیت‌های مکانی تعریف می‌شود. با اتمام فصل تابستان و آغاز ماه مهر تب و تاب خرید لوازم التحریر و ملزومات مدرسه بیش از همیشه در شهر به چشم می‌خورد که درا ین بین تهیه لباس فرم مدارس به دغدغه‌ای دیگر برای والدین تبدیل شده است.

سال تحصیلی که آغاز می‌شود عکس العمل بسیاری از دانش آموزان نسبت به فرم‌های مدارس دیدنی است چرا که این پوشش به طور جمعی برای دانش آموزان مدارس طراحی و نمی‌تواند رضایت تمامی افراد را در برگیرد. سایز های غیر معمول، شلوار های گشاد و رنگ هایی که در خیال های کودکانه قابل تجسم است ،روز اول مهر در شهر خودنمایی می کنند.

در بسیاری از مواقع رنگ و یا حتی مدل فرم‌های مدارس با مخالفت شدید دانش آموزان و والدین رو به رو می‌شود، اما این مخالفت جز بی میلی به فضای آموزشی، راهی به جایی نمی‌برد.

تبعیت از فرم‌های تعیین شده در مدارس در حالی الزامی می‌شود که مصوبه خاص و قابل اجرایی در این زمینه در وزارت آموزش و پرورش وجود ندارد و این قانون تحت نظارت و تصمیم گیری مدیران مدارس اعمال واجرایی می‌شود بنابر این تبعیت از قانون از جانب دانش آموزان به نوعی اجباری است و در کمتر مواردی دیده می‌شود که دانش آموزان با فرم‌های دلخواه در این فضای آموزشی حاضر شوند.

به علت مشکلات اقتصادی در بسیاری از روستا‌ها واقوام ایرانی دانش آموزان مدارس با پوشش‌های مختلف در کلاس درس حضور پیدا می‌کنند که این امر از جمله استثنائات موجود در قانون پوشش فرم درمدارس کشور است.

معاون یک مدرسه دولتی در منطقه ۸ تهران در خصوص تصمیم گیری در انتخاب فرم دانش آموزان مدرسه گفت: رنگ و مدل فرم‌های دانش آموزان توسط مدیر، معاونان و انجمن اولیا مدرسه تصمیم گیری وانتخاب می‌شود در این میان از نظرات وانتقاد‌های دانش آموزان در طی سال گذشته استفاده شده و سعی می‌شود سلیقه اکثر دانش آموزان در این انتخاب اعمال شود.

وی افزود: به علت تعدد دانش آموزان و قوانین حاکم بر مدرسه نمی‌توان فرم انتخابی را بر اساس خواسته‌های کاملا شخصی طراحی کرد چرا که بی توجهی به سن و تقاضا در طراحی اینگونه لباس‌ها معمولا با مخالفت صددرصدی رو به روی است، اما اعمال نظرات حداکثری دانش آموزان و مسئولین مدرسه نظرات موافق و مخالف را با جلب رضایت بالا همراه می‌کند.

این معاون مدرسه در ادامه خاطر نشان کرد: به هر حال تهیه فرم مدرسه برای والدین هزینه بر است، اما سعی می‌شود بهترین فرم با مناسب‌ترین قیمت فراهم شود و درا ختیار مصرف کنندگان قرار گیرد.

وی در پایان اذعان داشت: به منظور صرفه جویی و رعایت شرایط اقتصادی معمولا هر سه سال یکبار فرم مدارس در مقاطع مختلف عوض میشود تا در حد امکان دغدغه تهیه و هزینه‌های مربوط به آن کاهش یابد.

انتخاب نوع پارچه ورنگ درفرم مدارس باید تابع شرایط خاصی باشد. بر این اساس یک طراح لباس تأکید می‌کند رنگ فرم مدارس باید بر اساس روانشناسی رنگ‌ها انتخاب شود یعنی سن و مقطع تحصیلی دانش آموزان در تعیین رنگ مد نظر قرار گیرد.

وی یادآور شد: انتخاب نوع رنگ در ایجاد انگیزه به استفاده از فرم‌های طراحی شده تأثیر گذار است و در حالی که با بچه‌هایکم سن و سال رو به رو هستیم باید از رنگ‌های شاد و انرژی بخش در مقاطع پایین و بر اساس سن دانش آموزان از رنگ‌های تیره‌تر در مقاطع بالاتر استفاده شود.

این طراح لباس در ادامه اذعان داشت: طرح لباس فرم مدارس باید تابع قوانین اسلامی در عین سادگی نوجوان پسند باشد یعنی ضمن رعایت اصول شرعی طرح منتخب به روز و تابع فرهنگ کشور باشد.

با همه این تفاسیر انتخاب یونیفرم برای مدارس علاوه بر ایجاد اتحاد در افراد به عنوان شناسنامه‌ای برای مدارس تلقی می‌شود.

حذف فاصله طبقاتی در برابری دانش آموزان در محیط آموزشی و تربیتی مدرسه از جمله اهداف انتخاب فرمی مشخص برای مدارس است، اما تک بعدی بودن کاربرد این پوشش و بار هزینه‌ای آن برای بسیای از خانواده‌ها قابل قبول نیست و در مواقعی هم از لحاظ اقتصادی امکان تهیه آن برای خانواده‌ها مشکل ساز است.

وضعیت اقلیمی، نوع پوشش اقوام نیز در طراحی و کاربرد فرم‌ها نقش بسزایی دارد که در پی آن الگو‌های ایرانی _اسلامی را به مرحله ظهور می‌رساند.

بنابراین انتخاب طرح، رنگ و کاربرد این فرم‌ها باید در مدارس با دقت بیشتری انتخاب وسلیقه اکثریت دانش آموزان را شامل شود تا محیط آموزشی و تربیتی را با انگیزه حضور رو به رو کند.

گزارش از مرضیه فرزعلیان

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۱۲۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰ درصد مدارس استثنایی خراسان رضوی خیرساز هستند

به گزارش قدس خراسان، آذر رشیدی در آیین افتتاح پیش دبستانی و دبستان بانو پروین گرجستانی در سه‌شنبه‌های امید که امروز در منطقه رضویه برگزار شد، اظهار کرد: ۸۰ درصد از مدارس استثنایی استان خیرساز هستند و این حاصل نگاه ویژه خیرین گرانقدر به دانش آموزان بانیازهای ویژه است.

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان خراسان رضوی بیان کرد: پیش‌دبستانی و دبستان بانو پروین گرجستانی از این جهت یک مدرسه استثنایی است که دانش‌آموزان آن استعدادهای نهفته استثنا دارند و این استعدادهای نهفته باعث استثنا شدن آن‌ها شده است که اگر این استعدادها به شکوفایی برسد این عزیزان جزو برترین دانش‌آموزان خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه همه دانش‌آموزان حق ادامه تحصیل دارند افزود: باید تلاش کنیم دانش‌آموز با نیاز ویژه‌ای به خصوص در مناطق محروم و روستایی از تحصیل باز نماند.

رشیدی گفت: این آموزشگاه، دومین آموزشگاهی است که در منطقه رضویه افتتاح شده و خدا را شاکریم که از مهر سال آینده دانش آموزان بانیازهای ویژه با آموزش‌های خاص و معلمین متخصص در این منطقه ادامه تحصیل خواهند داد.

در ادامه همچنین جواد روحانی، رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی نیز فعالیت‌های خیرین مدرسه‌ساز را بسیار ارزشمند و قابل ستایش عنوان کرد و گفت: این باقیات و صالحات افراد خیر است که یادگارهایی معنوی به جای می‌گذارند.

رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی با تاکید بر اینکه در میان همه کارهای خیر، مدرسه‌سازی متمایز است، افزود: مدرسه جایگاه ویژه و ممتازی دارد؛ چرا که مدرسه نه تنها یک مکان، بلکه بنایی رفیع با جایگاهی بلند است. از مدرسه آینده یک سرزمین ساخته می‌شود و خیرین به عنوان معماران مهربانی که امروز به پاس تکریم آن‌ها جمع شده‌ایم، به نسل امروز و فردا آموخته‌اند که بخشنده بودن، بیش از آن که تمکن مالی بخواهد قلب بزرگ و دل عاشق می‌طلبد.

روحانی بیان کرد: توسعه فضاهای آموزشی به یقین زمینه‌های رشد و پیشرفت همه جانبه کشور به ویژه در بخش علمی را که زیربنای اصلی توسعه است، فراهم می‌سازد.

رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی، گفت: این آموزشگاه در زمینی به مساحت ۸۰۰ متر و با زیربنای ۲۵۰ متر مربع به ارزش بالغ بر ۳ میلیارد تومان با مشارکت نیک‌اندیش بانو پروین گرجستانی و اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان احداث شد.

گفتنی است، زمین آموزشگاه توسط علی جان مقیمی به اداره آموزش و پرورش استثنایی اهدا شده بود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • معلمان مدیران تراز انقلاب تربیت کنند
  • بازگشت ۲۸۲ دانش آموز ترک تحصیل کرده به مدارس گیلان
  • خودآگاهی و شناخت اجتماعی برای هدایت تحصیلی نیاز است
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی خراسان رضوی خیرساز هستند
  • آموزش ایمنی ترافیک به ۴ هزار و ۶۰۰ دانش‌آموز مدارس حاشیه راه‌های آذربایجان‌غربی
  • رتبه اول زنجان در جذب دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل
  • تدارک بیش از ۲۰ برنامه مختلف به مناسبت هفت معلم
  • ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان کرمانشاه شدند
  • رشته‌های فنی باید در شهرستان معمولان ارتقا یابد
  • «دبیر کارگروه سلامت مدارس» منصوب شد